Home Belgisch JULIEN TANGHE – Portamento (Et!ket)

JULIEN TANGHE – Portamento (Et!ket)

by Tom Eyckmans

Er moet Julien Tanghe iets van het hart; de innerlijke zoektocht na een break-up. Hoe moet het verder? Kunnen we nog vrienden blijven? Het lijkt rechtstreeks uit zijn dagboek te komen…

Op deze vooruitgeschoven single zet de frontman van de Brusselse slackerpop (al spreken ze zelf liever over ‘suavepop’) formatie Jakomo zijn eerste stappen als solo artiest.

Portamento ligt in het verlengde van wat hij reeds in het verleden heeft gedaan in een andere setting, al lijkt het iets delicater ineen te zitten. Van bij de eerste noot wanen we ons meteen op een exotisch strand, liefst zonder speedo maar met short, al is het na 5 seconden uit met die pret, maar het blijft fun!

Het nummer wordt daarna gekenmerkt door een typisch Amerikaanse westkust-flow. Een subtiel keyboard giet een dromerig deken over de song, en de zang wordt op het einde als een romantische wolk in elkaar verweven. Heerlijk sfeervol allemaal. 

Niet verwonderlijk als je weet dat Lucien Fraipont (Robbing Millions) achter de knoppen heeft gezeten. Heel mooi.

Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More