Home Belgisch JULIEN FIRMIN – Wait.

JULIEN FIRMIN – Wait.

by Wout Meganck

Hoe zou het nog zijn met Julien Firmin? Très bien blijkbaar! Hij is geselecteerd voor de Oost-Vlaamse soundtrack finale én hij heeft zich muzikaal sinds zijn debuut verder vervolmaakt. Ongeveer een jaar geleden bracht hij dat hele mooie solodebuut uit. Een plaat waarvoor hij het merendeel zelf deed: opname, productie en alle instrumenten bespelen. Live is dat letterlijk zo: hij speelt namelijk én drums én gitaar. Bij de albumvoorstelling bracht hij verrassend genoeg een volledige band mee maar hij speelde uiteraard Here solo, mét kickdrum en gitaar, een beeld dat nog steeds op ons netvlies gegrift staat. Als toeschouwer vraag je je de hele tijd af hoe hij dat klaarspeelt.

Julien Firmin heeft ondertussen niet stilgezeten, het bewijs daarvan is deze nieuwe single: Wait. Op het bijhorende filmpje zie je hoe het er aan toegaat als Michael De Busscher een nummertje opneemt. Zijn bandleden zitten super geconcentreerd op een stoeltje en spelen wat noten in terwijl De Busscher zich uitleeft met een akoestische gitaar en de geluiden die je daarmee kan produceren middels een paar versterkers. Prachtig om te zien hoe hij er in opgaat.

Ook vocaal haalt hij alles uit de kast. Soms grommend met de stem à la Tom Waits en even later hoog uithalend zoals Jeff Buckley dat ook kon. Dat heet uitpakken! Om het met een boutade van Alex Carlier te zeggen: je kan meedoen aan en zangwedstrijd met de beste stem en de beste band maar als je dat éne catchy liedje niet hebt, dan ben je nergens. Julien Firmin heeft nu zo een liedje. Klasse!

Breng de zakdoekjes maar mee op 8 december in Gent want er gaan veel traantjes vloeien bij de bands die het tegen deze Julien Firmin moeten opnemen!

VI.BE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More