Home Singles JULIA HOLTER – Spinning (Domino/V2 Records)

JULIA HOLTER – Spinning (Domino/V2 Records)

by Bart Verlent

Op 10 april komt Julia Holter naar de Brusselse Botanique om haar nieuw album Something In The Room She Moves voor te stellen dat op 22 maart verschijnt. Deze nieuwe plaat is meer gericht op aanwezig zijn, terwijl ze op haar eerdere werk het geheugen en de droomachtige toekomt verkende. Julia creëert op dit album een wereld die vloeiend klinkt als water, en de interne geluidswereld van het lichaam oproept.

© Julia Holter

Het nummer Spinning is het bezwerende middelpunt van het album. Deze track gaat over de gepassioneerde staat van iets maken, in het moment zijn en zich afvragen wat dat moment is. De monotone drums en percussie zorgen ervoor dat het nummer op een mantra lijkt maar door de rijke arrangementen en vreemde soundscapes komt er toch veel afwisseling. Als de drums op het einde gaan liggen, wordt het een avontuurlijke, zweverige track.

De composities van Holter zijn altijd vernieuwend, in elk nummer bouwt ze een volledig nieuwe wereld waardoor haar platen lijken op een sfeervolle avonturentocht. We verwachten dan ook dat de nieuwe plaat ook weer een heel kleurrijk tochtje zal worden.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More