Home Singles JÓRMA – You’re Not You

JÓRMA – You’re Not You

by Bart Verlent

Jórma is het artpopproject van de Rotterdamse muziek- en contextmaker Jonathan Bonny. Dit project is ontstaan vanuit de noodzaak om zijn artistieke skills te combineren met met diens ideologieën, en dat ook vanuit de ruimte die door de pandemie is ontstaan. Jórma ontwikkelt een unieke signatuur die muziek en popcultuur combineert met theater, activisme en performance art. Dit project staat voor kwetsbaarheid en empathie, en streeft er naar zo dicht mogelijk bij zijn publiek te komen. Vanuit die verbinding wil die samen reflecteren op maatschappelijke onderwerpen zoals gender, mentale gezondheid en (on)gelijkwaardigheid.

You’re Not You is een emotionele en explosieve ballad over de afstand die tussen mensen kan ontstaan omwille van “mental health struggles”. Het nummer wordt mooi opgebouwd op subtiele pianoklanken, beats en de sfeervolle gevoelige stem van Bonny. We moeten in het begin aan een eigentijdse versie van Prefab Sprout denken. Naar het einde toe verandert deze song even in een dancetrack zodat de knappe sfeer volledig verdwijnt.

Het is duidelijk te horen dat Jonathan veel talent heeft en een goed oor voor knappe melodiën. Het is een beetje spijtig dat de outro van deze song wat roet in het eten gooit want het is anders een heel knappe track.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More