Home Singles DE STAAT – Head On The Block/Danger/Someone To Be (Virgin Music Benelux)

DE STAAT – Head On The Block/Danger/Someone To Be (Virgin Music Benelux)

by Bart Verlent

In november 2021 gaf De Staat het startschot aan het project Red, Yellow, Blue, dat nog loop tot in 2023. Terwijl andere bands tientallen nummers afslanken tot een album van tien tracks, omarmen deze Nederlanders met dit project de breedte van hun werk op een natuurlijke manier. Maar Torre Florim en co willen niet alle tracks tegelijk uitbrengen. Ze vergelijken het project daarom met eten, je krijgt om de paar maanden een driegangendiner.

(c) De Staat

Vandaag krijgen we het derde diner van De Staat geserveerd. Elke song heeft zijn kleur, rood is duister en hard, geel is lichtvoetig en blauw melancholisch. We beginnen met rood, en dat is deze keer Head On The Block. Deze track klinkt zenuwachtig en gedreven, met andere woorden als een typische Staat-song. Live gaat deze song zeker voor vuurwerk zorgen. Danger, dat de kleur geel heeft, laat de speelse kant van De Staat horen. Maar ook dit nummer komt heftig binnen, het refrein zorgt wel voor een lichtere toets zodat ze in de strofes weer volledig loos kunnen gaan. Tenslotte krijgen we Someone To Be, dat heel melancholisch klinkt dus dat krijgt de kleur blauw. Het is een ietwat atypisch nummer voor De Staat omdat het zich meer focust op de zweverige klanken, langs de andere kant krijgen we weer een sublieme wall of sound van diverse soundscapes wat dan weer typisch is voor deze band.

Nu maar afwachten wat het uiteindelijke plan is van De Staat met al deze ijzersterke songs. Ze zijn veel te goed om zo maar op het internet te laten ronddwalen. Dus hopen we stiekem dat er volgend jaar een box verschijnt met drie cd’s of vinyls met deze prachtsongs op.

In september mag De Staat het voorprogramma verzorgen van Biffy Clyro in Europa. Helaas houdt deze tournee niet halt in België. Maar niet getreurd op zaterdag 20 augustus staan ze op Pukkelpop en zullen ze zoals altijd een indrukwekkende en energieke show geven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More