Home Singles JONATHAN WILSON – Charlie Parker (BMG)

JONATHAN WILSON – Charlie Parker (BMG)

by Bart Verlent

Jonathan Wilson werkte als studiotechnieker samen met onder andere Elvis Costllo, Bonnie Prince Billie en Erykah Badu, daarnaast is hij een veelgevraagd producer voor onder andere Father John Misty, Conor Oberst en Angel Olsen… Hij is ook een geweldige gitarist en de vaste tour-gitarist van Roger Waters. Maar de man is ook songschrijver van dromerige, psychedelische folkrock.

© Jonathan Wilson

Wilson verliet recent het Bella Union label en tekende bij BMG, op die manier kan hij met zijn muziek meer mensen bereiken. Op 8 september verschijnt zijn vijfde langspeler met de bijzondere titel Eat The Worm. Charlie Parker is de tweede single uit dat album en het is géén ode aan de grote jazzlegende. Het is wél een fantastische en fictieve vlucht vol fantasie en verbeelding die gaat over de ups en downs in zijn leven als muzikant.

De overstap naar een groter label heeft er niet toe geleid dat Wilson afstapte van zijn bijzondere psychedelische composities. Op dit nummer werkt hij met strijkers, blazers en buisklokken en verwerkte hij wat bebop elementen, vandaar de verwijzing naar Parker. Jonathan speelt ook weer met bijzondere breaks en spacey strofes zoals we dat gewend zijn van hem.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More