Home Singles JONATHAN JEREMIAH – Youngblood (PIAS)

JONATHAN JEREMIAH – Youngblood (PIAS)

by Bart Verlent

De Britse singer-songwriter Jonathan Jeremiah is gek van breed georkestreerde composities en hij is ook niet vies van een samenwerking met een groot orkest. In 2012 verscheen zijn tweede album Gold Dust dat hij opnam met het legendarische Nederlandse Metropool Orkest en op album nummer vijf (Horespower For The Streets dat op 9 september verschijnt) werkt hij samen met een 20-koppig strijkers orkest van Amsterdam Sinfonietta.

© Jonathan Jeremiah

Youngblood is de derde single van het nieuwe album. Het nummer bloeit rustig open met een coole soul-vibe uit de jaren ’70 die de perfecte toon zet voor deze catchy song. Na het tweede refrein wordt het nummer subtiel aangevuld met kleine details, backings (van onder andere drummer Shawn Lee van Young Gun Silver Fox die ook deel uitmaakt van de band van Jonathan) en de strijkers die even om het hoekje komen kijken. Natuurlijk is de warme stem van Jeremiah de grootste troef.

Na één beluistering krijgen we Youngblood niet meer uit ons hoofd en zetten we het nog eens op. Het werkt heel verslavend.

Jonathan Jeremiah komt zijn nieuwe plaat voorstellen op 18 september in de Antwerpse Trix.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More