Home Belgisch JON DOE ONE – Sol Invictus (Esc Rec)

JON DOE ONE – Sol Invictus (Esc Rec)

by Bootsie Butsenzeller

Hannes “Jon Doe One” D’hoine laat weer van zich horen. Bassist in fijne combo’s als Daau, Dez Mona en Blackie And The Oohoos, is met z’n soloproject aan z’n derde album toe, dat het levenslicht op 4 november zal zien.

(c) Wannes Cré

Als voorproefje lost hij al een korte edit van de titeltrack Sol Invictus, een toepasselijke titel na een natte zomer én coronaperiode. Zonnig zouden we als superlatief alvast niet gebruiken, om deze donkere, onheilspellende geluiden te beschrijven, die niet zouden misstaan als soundtrack bij iets van Hitchcock, Stephen King of H.P Lovecraft. Toch nog een beetje Horror Vacui (z’n vorige plaat) dus.

Alhoewel de algehele sound toch helemaal anders is. Geen Sjoerd Bruil, Elko Blijweert, Han Stubbe of Jeroen Stevens als gasten meer. Hannes omringt zich deze keer enkel met de twee klassedames Hanne De Backer (Gabbro, Terrie Hessels,..) op baritonsax en klarinet en Berlinde Deman (Flat Earth Society, …) op serpent (16e-eeuws slangvormig blaasinstrument) en dat zorgt dus voor andere klankkleuren bovenop zijn eigen elektronica en vaak vervormde bas.

De bijhorende clip is ook een voorproefje van de op stapel staande live shows die zullen gespeeld worden in een installatie van Stijn Grupping, die ook de beelden schoot.

Twee concerten werden al aangekondigd op 7 oktober in Burgerweeshuis, Deventer (NL) en de dag erna in de Carrousel op de Antwerpse Kaaien. Tickets kunnen reeds besteld worden!

Het album zelf is binnenkort alvast te bestellen (vinyl en digitaal) op ’s mans Bandcamp pagina https://jondoeone.bandcamp.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More