Home Singles JOHN CALE feat. WEYES BLOOD – Story Of Blood 

JOHN CALE feat. WEYES BLOOD – Story Of Blood 

by Kris Verdonck

Er vloeit bloed onder de deur, langzaam, terwijl de nieuwe Cale opstaat. De stem klinkt onaards, gelouterd, vanuit de krochten van een leven zwaar geleid. Als dit geen afscheid is, dan is het een fabuleus nieuw begin. Story of Blood is een hedendaagse symfonie van acht minuten voor stem en synths.

Een wonderkind van 80 laat na een lange stilte van zich horen met een uniek stuk waar  klassiek en elektronica elkaar vinden. Zo ergens op hetzelfde kruispunt als waar Bowie afscheid nam van het leven met het magistrale Blackstar.

Cale is altijd een muzikale avonturier geweest, als kind in Wales, als grote jongen in New York. De klassieke muziek leidde hem naar de avant garde en wat later ook naar de ondergrondse rock, alwaar hij een revolutie ontketende met een door een verstoorde viola aangedreven repetitieve rock. Zoekend naar nieuwe geluiden om de alledaagse waanzin te verbeelden.

John Cale was hét geluid van de Velvet Underground, de dandy, het varken en de verslaafde van de groep, al liep hij daar minder mee te koop dan de Duivelse Lou Reed. En met wat hij op een week meemaakte in de 70’s en 80’s, kunnen wij een leven of negen vullen.

In het voorjaar komt de lp Mercy uit, en verwelkomt de Antwerpse Roma hem.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More