Home Belgisch JOHANNES IS ZIJN NAAM – Apparaat

JOHANNES IS ZIJN NAAM – Apparaat

by Hans Lenvain

Johannes Verschaeve is na zijn vorig leven bij The Van Jets een weg ingeslagen waar hij duidelijk gelukkig van wordt.
Onder de naam Johannes Is Zijn Naam brengt hij nu zijn derde nummer uit met als titel Apparaat.
Deze track volgt op James en Johnny Will Be King.

Een understatement is dat Johannes een nieuwe sound op ons heeft losgelaten. Een sound die steeds weer nieuw overkomt in eerste instantie maar nadien toch gewoon catchy wordt. Gekend. Vertrouwd.

Johnny Will Be King werd uiteindelijk gedraaid op alle mainstream radiozenders en was zelfs een verdomde oorwurm. Toch herinneren we ons bij de eerste malen luisteren naar dat nummer, dat niemand van ons er in eerste instantie iets over gezegd kreeg.
We zijn toen zelfs hals over kop naar Oostende gereden om het allemaal eens live te gaan bekijken want we konden het maar niet begrijpen. (Meer daarover lees je hier.)

© Hans Lenvain

En dat is nu niet anders met Apparaat.
De tekst is duidelijk en je proeft het gemis op je lippen: “Waar je ook bent, op elk apparaat, zie ik je gezicht op het scherm.”

De analoge synths in combinatie met zijn stem en tekst katapulteren je naar de planeet Johannes. Dit is zijn sound, zijn manier van zingen, zijn tekst, zijn uitvoering. Het is onmiskenbaar Johannes Is Zijn Naam. Dat je bij een derde song zo je eigen herkenbaarheid weet te creëren is maar zelden gezien. Uiteindelijk zullen al deze nummers resulteren in een album en daar kijken wij naar uit.

Het beluisteren van een nieuwe song van Johannes Is Zijn Naam, is een beetje zoals het openen van een cadeau: je weet niet helemaal precies wat je kan verwachten maar je wordt er wel gelukkig van, eens het cadeaupapier verwijderd is (als het goed is toch).

© Hans Lenvain

Ook in de video vond Johannes reeds zijn eigen stijl: veel vintage gear, eigenzinnige camerastandpunten, aparte kledingkeuze, een bepaalde flou,… Hiervoor de nodige credits aan Olivier De Vos en Jana Van Brussel.

Je kan veel zeggen over Johannes Is Zijn Naam maar het is vooral geen eenheidsworst. Het meest verbazende is eigenlijk nog dat hij het met zo’n gemak brengt, met zo’n flair… Alsof hij nooit iets anders deed.

Wij kijken uit naar meer. Meer Johannes Is Zijn Naam! We staan er dan ook om gekend gulzig te zijn als het over muziek gaat maar toch… Meer! Meer! Meer!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More