Home Singles FENNE LILY – Lights Light Up (Dead Oceans/De Konkurrent)

FENNE LILY – Lights Light Up (Dead Oceans/De Konkurrent)

by Bart Verlent

Fenne Lily is afkomstig van het Britse Bristol maar dat heeft ze recent ingewisseld voor New York. In 2018 bracht deze singer-songwriter het album On Hold uit in eigen beheer. De plaat werd werd erg goed onthaald zodat ze kon toeren in het VK en ze het voorprogramma mocht verzorgen voor Lucy Dacus in Amerika. In 2020 verscheen de opvolger BREACH bij het Amerikaanse label Dead Ocean waar op 14 april ook haar derde langspeler Big Picture bij zal verschijnen.

© Fenne Lily

Lights Light Up is de eerste single uit de nieuwe plaat waarin Fenne de botsing tussen rust en harde realiteit blootlegt. Het nummer is deels geschreven als een gesprek en volgt in detail het ontluiken van een relatie en erkent de vergankelijkheid van alles wat je deelt. Al klinkt het onderwerp van dit nummer misschien wat donker toch is het een warme, eerlijke compositie die wordt gedragen door de mooie, warme stem van Fenne Lily.

Lily is er voor bekend dat er heel diverse nummers op haar albums staan, gaande van punky tot pure songwriter en heel zweverige nummers. Lights Light Up is alvast een mooie en pure singer-songwriter track; of alle songs op de nieuwe plaat dezelfde richting zullen uitgaan, valt nog af te wachten. Op 24 april stelt Lily Big Picture voor in de AB Club in Brussel.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More