Home Belgisch JIMMY JAY – Show Me Love (Eigen Beheer).

JIMMY JAY – Show Me Love (Eigen Beheer).

by Björn Comhaire

Iedere kunstenaar heeft zijn eigen drijfveren om zijn ding te doen. De ene vertrekt vanuit een onweerstaanbare creatiedrang, de ander omdat ie beroemd wilt worden en nog weer iemand anders vindt in kunst een uitlaatklep om gebeurtenissen in zijn leven een plaats te geven of te verwerken. Jimmy Jay (aka Jimmy Truyts) valt in deze laatste categorie.

(c) : JIMMY JAY

Vooral het verlies van zijn oudere broer ten gevolge van een zwaar verkeersongeval was een sleutelmoment in zijn leven. Omgaan met zo’n immens, ondraaglijk verlies is uiteraard voor niemand makkelijk maar als je de neiging hebt om op jezelf terug te plooien en je het verwerkingsproces in je eentje moet doorlopen, dan kan het extra moeilijk worden.

Show Me Love, de eerste single uit het debuutalbum Mood Spectrum gaat over de eenzaamheid die Jimmy voelde in de periode na het overlijden van zijn broer. De eerlijkheid waarmee hij zijn gevoelens verwoord in de tekst is ontroerend. Ze komen in deze donkere dagen extra hard aan maar brengen hopelijk wat troost voor mensen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More