Home Belgisch BELTOON : HANDS OFF THE BARMAID.

BELTOON : HANDS OFF THE BARMAID.

by Nel Mertens

Hun debuutplaat Life’s Little Luxury verscheen in 2014, waarna de Tieltse heren Dennis (zang en gitaar), Steven (gitaar), Simon (bas) en Filip (drum) van  Hands Off The Barmaid zich vier jaar in hun repetitiekot verscholen om aan een opvolger te werken. Wel, ondertussen is die een feit en de plaat zal ergens in 2020 verschijnen.

Foto door Wouter Meeus

Zoals ze al jaren achter de toog van hun stamcafé konden lezen en leren, houden ze de handen van vrouwen achter de toog en verwennen ze hen (en ook de vrouwen én zelfs mannen voor de togen) met hun eigenwijze rocksound.

Met The Fireplace brengen ze – helemaal passend binnen het kersttafereel – een smeulend rocknummer over familiewarmte, over hoe het vroeger al-dan-niet beter was, over moeders, oma’s en de lege plek die er jammer genoeg ook kan zijn rond het haardvuur. Hoop en weemoed in één track gegoten. Geen jingle bells, maar wel een catchy rocknummer met ballen en dat vleugje melancholie, dat we vaak ook in de nummers op hun debuutplaat terug vonden. Oprecht en meeslepend tot het abrupte eind. Een single die in je oren blijft kleven. Eentje die je de ene keer vrolijk mee neuriet en even later even kort aangrijpt door de woorden vol heimwee…

Meer horen van Hands Off The Barmaid? Nog even geduld, maar ondertussen kan je hun debuutalbum ondertussen ook integraal via Spotify beluisteren en de eerste beltoon van het jaar.

Website / Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More