Home Singles JESS RIBEIRO – Summer Of Love (Labelman)

JESS RIBEIRO – Summer Of Love (Labelman)

by Bart Verlent

Australië blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor straffe singer-songwriters, kijk maar naar onder andere Julia Jacklin, Courtney Barnett, Angus & Julia Stone of Stella Donnelly. Jess Ribeiro is misschien niet zo bekend als de genoemde artiesten maar ze heeft zeker evenveel talent. Ze debuteerde onder de naam Jess Ribeiro And The Bone Collectors in 2011 met het album My Little River, maar ging verder onder haar eigen naam. In 2015 verscheen het eerste echte Ribeiro album Kill It Yourself, waarop ze hulp kreeg van Mick Harvey (Nick Cave, The Birthday Party,…). Vier jaar later verscheen de opvolger Love Hate en volgend jaar mogen we een nieuwe plaat van haar verwachten. Die verschijnt bij het Belgische Labelman.

© Jess Ribeiro

Summer Of Love is een eerste teaser van die nieuwe plaat. Ze schreef het nummer in 2019 met haar vriend en muzikale medewerker Dave Mudie (Courtney Barnett, Super American Eagles). Oorspronkelijk had het een 80’s pop-vibe, daarna nam Jess het op met Mick Harvey en werd het een op Velvet Undergroud-geïnspireerd rocksong. De derde versie tenslotte klonk rauwer en kwetsbaarer, en het is die versie die uiteindelijk op het album zal staan.

Het nummer klinkt vrij puur met eenvoudige pianoakkoorden, warme strijkers en ingetogen percussie terwijl Ribeiro laat horen dat ze veel emotie in haar stem kan leggen en zo een machtig mooi diamantje op de wereld loslaat. Dit smaakt naar veel meer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More