Home Singles JERRY SPIN – A Landslide Victory For The Fascist Party

JERRY SPIN – A Landslide Victory For The Fascist Party

by Bart Verlent

Vorig jaar leverde Jerry Spin de redelijk fantastische debuutep Beast af, en blijkbaar heeft Jeroen De Gussem nog veel meer inspiratie. Dit jaar was er al de single Nosedive en nu is er nog een nieuwe track. A Landslide Victory For the Fascist Party verschijnt niet toevallig op de dag van de verkiezingen.

© Daan Van Isterdael

Het is dan ook een zeer actueel nummer waarin Jerry Spin de angst bij velen leeft dat het weer een “zwarte zondag” wordt, verwerkt. In de clip (waarin De Gussem zijn videodebuut maakt) worden slapstick en horror afgewisseld met grimmige AI-gegenereerde staatspropaganda, gecombineerd tot een dystopisch schrikbeeld van een zwarte zondag.

We kunnen gerust zeggen dat het een lied is met verschillende lagen en bijzondere wendingen. Net zoals bij de vorige single moesten we ook nu weer denken aan de mooi gecomponeerde songs van The Divine Comedy.

Of Jerry Spin gelijk zal krijgen, dat weten we op het einde van de verkiezingsdag. Wel zeker is dat het een heel sterke single opleverde. En wie weet brengt Jerry Spin sommige mensen wel op andere gedachten.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More