Home Singles JERIKO – The Critters

JERIKO – The Critters

by Bart Verlent

Het Oost-Vlaamse vijftal Jeriko maakt catchy indierock die ze combineren met warme synths, krokante vocals en teksten over het reilen en zeilen van de menselijke psyche. De band wil de luisteraar laten verdwalen in zweverige, nostalgische refreintjes om deze dan te pas en te onpas wakker te knuppelen met schreeuwerig gitaargeluid en primordiale oerkreten. Met zo’n omschrijving zou je verwachten dat Jeriko vrij agressief klinkt maar dit is zeker niet het geval.

© JERIKO

Vorig jaar bracht de band de debuutsingle Sick Days uit waarin opviel dat de heren best catchy composities kunnen schrijven, dat ze een eigen uniek geluid hebben en dat ze subtiel kunnen opbouwen naar een intense climax. Met The Critters bevestigt het vijftal hun talent. Het is een vrij ingetogen nummer waar een constante dreiging doorheen sluimert die naar het einde nog intenser wordt en dan ook uitbarst.

Hou Jeriko zeker in de gaten, met zo’n twee straffe singles in hun achterzak, mogen we zeker nog veel moois van hen verwachten.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More