Home Belgisch JEN – In Blue

JEN – In Blue

by Felix Sandon

In maart maakte NEVA ons blij met drie nummers vol sfeervolle, rockende synthpop, gewikkeld om een hemelse stem. Een ep’tje dat ons liet hongeren naar meer. Nu is er meer, maar in een verrassende vorm. Frontvrouw Jente Neels staat immers ook solo op de planken, simpelweg als Jen.

Na The Fourth Of July vorig jaar laat ze nu een tweede single op de wereld los. In Blue is uitgepuurd en bluesy. Jens gitaar, hier en daar wat piano en een beetje slagwerk staan volledig in het teken van haar stem en het verhaal dat ze te vertellen heeft.

© Ward Rosseel

Als een goede kortverhalenschrijfster kruipt Jen in de huid van een personage: een meisje dat net haar vriendje aan de deur heeft gezet en op zoek gaat naar nieuwe liefde bij een ander meisje. Maar ook dat gaat niet helemaal over rozen.

In Blue is een nummer geworden waarvoor je even moet gaan zitten om zorgvuldig te luisteren. Anders mis je ontroerende zinnen als “I said I love you, but I think I lied / I guess it’s just because your voice makes me satisfied.” En af en toe valt er ook eens te lachen. Of wat dacht je van “And I’ve thrown my ex-boyfriend’s bike into the ocean”?

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More