Home Belgisch JAKOMO – Onlyu (ETIKET Records)

JAKOMO – Onlyu (ETIKET Records)

by Luminous Dash

Indieband JAKOMO uit het Brusselse heeft een nieuwe single gereleaset: Onlyu. Geïnspireerd door bands als Whitney en Homeshake omschrijven ze hun muziek als suave rock: lo-fi indie met catchy zomerse riffs. Een zorgeloze vibe die de heren ook al creëerden op de grotere podia, ze lieten een fenomenale indruk achter tijdens hun concerten in Ancienne Belgique en op Dour. Zopas wist het viertal ook door te stoten naar de halve finale van Humo’s Rock Rally.

(c) Anne Ballon

Het nummer Onlyu is een lange dagdroom over een geliefde op een stralende zomerdag. Een zweverige gitaarlijn geeft deze dromerigheid in de intro onmiddellijk een muzikale dimensie. Op het trage ritme van de drums en de zwoele gitaar wanen we ons op een wolk. De invloed van Mac DeMarco lijkt niet veraf, maar JAKOMO geeft hier een eigen draai aan waardoor ze een uniek geluid produceren. Niets weerhoudt ons ervan met gesloten ogen achteroverleunend mee te zweven door deze zomerse droom. Een nummer dat na tien keer luisteren nog steeds doet hunkeren naar die elfde keer!

Live zijn ze de komende weken te aanschouwen op volgende data:
05/03 – Kavka, Antwerpen (met Cesar Quinn)
14/03 – Trix, Antwerpen (halve finale Humo’s Rock Rally)

Robbert De Schutter

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More