Home Singles JAAKKO EINO KALEVI – I Forget (Weird World/V2 Records)

JAAKKO EINO KALEVI – I Forget (Weird World/V2 Records)

by Bart Verlent


Het noordelijke deel van Europa staat bekend om zijn extreme deathmetalbands, maar ook om zijn elektro-artiesten. Dus wanneer we elektromuziek voorgeschoteld krijgen uit Finland, zijn we altijd nieuwsgierig om te kijken of het interessant is. Jaakko Eino Kalevi begon zijn muzikale loopbaan in 2007 en zal op 17 november het dubbelalbum Chaos Magic uitbrengen. Op dit album komt een mix van elementaire pop en barokke elektronische muziek samen.

© Jaakko Eino Kalevi

De eerste single van het aankomende album is I Forget, waarop Kalevi wordt ondersteund door de Deense singer-songwriter Sigurlaug Gisladótti op achtergrondzang. Het nummer behandelt een black-out waarbij alles vergeten lijkt te zijn. Misschien is de Finse muzikant zelf ook vergeten dat dit nummer wel eens uit de jaren ’80 zou kunnen komen. De retroklanken zijn zo prominent aanwezig dat het haast niet anders kan en het mist een gevoel van vernieuwing volledig.

In het verleden heeft Jaakko ons al verwend met originelere en kwalitatief betere creaties dan het nummer I Forget dat een sterke geur van jaren 80-wave uitademt. Hopelijk verkent hij op de overige nummers van het dubbelalbum wat meer onconventionele paden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More