Home Singles J MASCIS – Set Me Down (Sub Pop/Konkurrent)

J MASCIS – Set Me Down (Sub Pop/Konkurrent)

by Bart Verlent

Vorig jaar vierde Dinosaur Jr. de 30ste verjaardag van het album Where You Been met een nieuwe uitgave van het album en een tournee waarin ze het album integraal brengen. Die tournee houdt komende zomer ook op een paar festivals halt waaronder het Nederlandse Dauwpop en Vestrock, voor België zijn er nog geen data bekend. Ondertussen heeft frontman J Mascis nog een soloplaat gemaakt die het licht zal zien op 2 februari.

© J Mascis

Op What Do We Do Now werkte Mascis samen met gitarist Matthew ‘Doc’ Dunn en Ken Maiuri (The B-52’s) op toetsen. Als we single Set Me Down als maatstaf mogen nemen dan zal het er op dit vijfde soloalbum vrij ingetogen aan toegaan. Geen fuzzy gitaren en rommelige arrangementen, wel fijne akoestische gitaren en af en toe een subtiele solo.

J Mascis hoeft zich anno 2024 niet meer te bewijzen als singer-songwriter, maar met Set Me Down heeft hij toch weer een van de meest catchy songs van zijn carrière afgeleverd.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More