Home Belgisch J. BERNARDT – Wicked Streets (PIAS)

J. BERNARDT – Wicked Streets (PIAS)

by Didier Becu

De laatste maanden domineren de heren van Bathazar met hun soloprojecten behoorlijk de Belgische muziekscène. Allen zo goed, dat je je weleens afvraagt of Balthazar ooit nog wel hetzelfde zal zijn nadat Maarten Devoldere (Warhaus) en Simon Casier (Zimmerman) hebben bewezen dat ze stevig op eigen pootjes kunnen staan.

Ook  Jinte Deprez kan dat als J.Bernardt. We zagen hem al eerder op het podium van de PIAS-nites schitteren of we kennen ondertussen al het aanstekelijke Calm Down van voren naar achteren, en ook de nieuwe single is wederom een knaller!

Binnenkort komt zijn debuutplaat uit, en nu is er de tweede single Wicked Streets: één van de eerste songs die Jinte als J.Bernardt schreef, een song die gaat over de controle over jezelf verliezen, alsook je morele principes. Behoorlijk zware stuff dus, maar ingekleed als dansbare  funkpop dat jongleert met James Blake en verrijkt is met stomende James Brown-blazers , en nog eens aangevuld met hedendaagse electronica. Een song die voorbestemd is om eeuwig mee te fluiten.

J. Bernardt staat dit jaar op Werchter, maar speelt ook een heleboel clubconcerten (klik gewoon op onze agenda), en ja: we kijken volop uit naar het debuut!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More