Home Singles IVOLVE – Universe (Wagonmaniac)

IVOLVE – Universe (Wagonmaniac)

by Nel Mertens

Zelf blijft hij anoniem achter zijn alias Ivolve. De dance-, trip-hop-, rap-, noise- en darkelectrotracks die hij maakt, dragen vaak een mystieke sfeer in zich. Ook zijn nieuwe single baadt in mystiek goddelijke sferen, want Universe gaat over de vele manieren om naar het idee van ‘een God’ te verwijzen.

Na zijn tiende album Randomize The Insanity, komt zijn nieuwe album Ablivious Universe er binnenkort aan. En daaruit is deze veelbelovende track al een sonisch straf proevertje.

Bij deze aankondigende single, geeft de Antwerpse Ivolve een zeer mooie boodschap mee: “Als kunstenaar wil ik duidelijk zijn over het feit dat ik alle religies respecteer. Naar mijn mening zijn mensen vrij om te kiezen in wat ze wel of niet geloven. Maar als je me zou vragen wat mijn idee van God is, zou ik zeggen dat ik ‘denk’, dat God het Universum is… Ik denk ook dat het Universum ons tot één entiteit verbindt. Het feit dat we allemaal mensen zijn, ongeacht wat we geloven, is wat ik denk, dat wat ons allemaal gelijk maakt… Dit nummer gaat niet over het maken van een religieus statement, het is gemaakt om mensen met elkaar te verbinden. Bij voorkeur op de Dansvloer, samen in Vrede en met Vreugde.”

Een sterk elektronische intro klinkt theatraal, met de woorden “God ís the Universe”. Er klinken donkere synths tegen snijdende, clashende toetsen, met daarachter de EBM-achtige hartslag van het universum, die slechts één doel lijkt te hebben: ons tot dansen aanzetten.

Ondanks de mooie boodschap achter het nummer en de hoge dansbaarheidsfactor, is er niets aaibaars aan. Integendeel: we horen een duistere, ook wel beangstigend overweldigende sound met kille, sobere spoken vocals.
Een tip, voor de vrede en de vreugde: speel dit nummer luid! Dan klinkt deze nog eens zo overdonderend sterk!

Universe is digitaal verschenen en vind je vanaf 7/6 terug op het album Ablivious Universe, dat verschijnt bij het label Wagonmaniac.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More