Home Singles ISZA – Eigen Meester

ISZA – Eigen Meester

by Stefan Schemmann

Is dat niet Isza? Die zulke mooie folkgitaarliedjes zong? Wat doet ze nu? Pop? Jazeker. En dat is goed. Want ze raakt de kern van de belangrijke dingen hier. En het is nog dansbaar ook.

Voor velen van ons heeft Eefje de Visser de wereld uitgevonden. Met andere woorden, de wereld die ons interesseert. De wereld van dames die ook gitaar kunnen spelen, maar die vooral van zich hebben laten horen met elektronische, dansbare muziek. Froukje, S10, Bente, Meis, MerolWende heeft zich ook bij hen aangesloten. En ze hebben ons allemaal laten zien dat de nieuwe generatie vrouwelijke songwriters veel te bieden heeft. En ze zijn allemaal hun Eigen Meester, toch?

© ISZA  @authenticvisuals_maartenb

We hebben het hier over de vierde single van het album Femina, die zeker het beluisteren waard is, omdat het verschillende stijlen combineert. Eigen Meester zet Isza’s stem op de voorgrond, de beat doet denken aan moderne r&b. Ook het achtergrondkoor ontleent zijn ideeën aan Amerikaanse zwarte muziek. Misschien is dit een voet tussen de deur. Degene die ervoor zorgt dat de radiopresentatoren nog meer Nederlandstalige muziek gaan draaien. Dat zou wenselijk zijn.

Want de tekst herinnert je eraan je eigen lichaam te eren. Om te voelen dat je altijd de baas bent over je lichaam. Zou de boodschap in het Engels begrepen worden? Met alle stortvloed aan informatie van het internet, de nuttige of minder nuttige tips van influencers, is het goed dat vrouwen zoals Isza hun stem verheffen om andere jonge vrouwen te steunen in hun houding. Ze doet het niet zo direct als Sophie Straat. Ze is niet vergeten dat popmuziek er is voor entertainment. Dus het goede en het belangrijke komen hier samen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More