Home Singles ISBELLS – A Little Bit Longer (V2 Records)

ISBELLS – A Little Bit Longer (V2 Records)

by Bart Verlent

Op 22 september verschijnt de vijfde Isbells-langspeler Basegemiti, het eerste album dat Gaëtan Vandewoude en co uitbrengen bij V2 Records. Met Sparkle & Shine kregen we er al een eerste voorproefje uit. Voor dat nummer vond Vandewoude inspiratie bij zijn dochter, voor de nieuwe single liet hij zich beïnvloeden door zijn zoon.

© Isbells

A Little Bit Longer is mooie, warme compositie en een nostalgische reflectie op de eenvoudige maar diepgaande momenten die Vandewoude deelde met zijn zoon. Het nummer schetst een beeld van een vredige en intieme setting waar diepe gesprekken over de zin van het bestaan plaatsvinden. In de tekst drukt Gaëtan het verlangen uit dat deze momenten zo lang mogelijk blijven duren, dat ze groeien en elkaar begrijpen, zelfs als ze ouder worden. Tevens herinnert het nummer er ons aan om de kleine dingen in het leven te koesteren en ze stevig vast te houden voor ze wegglijden.

We horen Isbells op zijn best. Met eenvoudige percussie, warme pianoklanken, subtiele gitaarklanken en Gaëtan die met zijn melancholische warme stem het nummer mooi inkleurt. In het refrein krijgt Vandewoude ondersteuning van Chantal Acda op backings. Naar het einde wordt het nummer nog knap aangevuld met orgelpartijen en vult Gianni Marzo aan met brede gitaarklanken.

Isbells levert met A Little Bit longer opnieuw een prachtige song af. Dit kan wel eens een Belpop-klassieker in wording zijn.

Op 3 mei staat Isbells in de Brusselse Ancienne Belgique.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More