Home LiveFoto's METALWORKS BATTLE 2022 Kuurne, Kubox (15/01/2022)

METALWORKS BATTLE 2022 Kuurne, Kubox (15/01/2022)

by Johan Vanparys

Zoals zoveel andere evenementen worstelt ook Metalworks met de zware coronaregels. Bands kwamen en vielen af door besmettingen zelfs tot op de voorlaatste dag. Toch kon dit feest voor de metalfan doorgaan voor 200 gelukkige toeschouwers, zij het zittend. Acht gekende en minder gekende groepen stonden te trappelen om eindelijk nog eens een podium te veroveren. Een plaats op METALWORKSFEST op 12 maart is de inzet, maar voor vele bands was gewoon nog eens op een podium staan al fantastisch.

CRUX TENEBRIS

Crux TenebriS, een Belgische Melodic Death Metal band, zag het licht juist voor corona. Toen ze klaar waren om het podium in te nemen viel het doek. Na de ep No Soul maakten ze een album Incinerated Minds dat nu op hun optredens live te horen is. Naar de battle komen ze met een goed afgewerkte show en een typerende sound. Het lijkt wel alsof ze al jaren meedraaien.

CATHUBODUA

Sara Vanderheyden een frontvrouw met een stem als een klok brengt samen met vier muzikanten, deze keer zonder viool, metal met een folky touch. Na het uitbrengen van hun eerste ep Continuum bouwden ze een ijzersterk live reputatie uit. De band, die Aarschot als thuisbasis heeft, deelde het podium al met verschillende bands zoals Grave Digger, Dyscordia en Prima Nocta.


WUK

When Union Kills is een trash/metalic deathmetal band uit West-Vlaanderen die nu al vijf jaar meedraait. Hun donkere muziek gaat over terreur in Feral Beasts, heeft de mens nog reden tot bestaan in The End en Griekse mythologie in The Serpent Queen.

DARKER IT GETS

Reeds twaalf jaar is de band bezig met metalcore. Momenteel treden ze op met opgenomen drumpartijen bij gebrek aan een vaste drummer. Drummers die zich geroepen voelen, zij repeteren in Kuurne, wie weet… Broken Grounds, No Glory, No Charades en The Ark werden enthousiast ontvangen door het publiek.

OBSOLETE HUMANITY

Vier muzikanten met overal en gasmasker brengen deathmetal om over na te denken. Naar eigen zeggen: “Humanity is obsolete, the value of mankind is the least consideration of the system. What guides the path of mankind is neither the faith, the science nor a shared ideology. Only inertia. Obsolete Humanity wants to explore this inertia, this nonsense of society.” En zo klinken ze ook op podium.

ANTHROPHAGUS

De band werd opgericht in 2007, ze brengen deathmetal met snelle en groovy elementen. Sinds 2021 is Glenn Leuckx de vocalist en gitarist bij de band. Hun eerste album Anima In Decay kwam uit in 2018. Strak, hard en zonder poespas, dat is Anthrophagus.

PROMISE DOWN

Promise Down komt uit Antwerpen, ze vervingen op het laatste moment Scarbringer die het enkele dagen voordien verstek gaf. Rock-‘n-roll met een metal kantje, zo kan je hun muziek noemen. Hun eigen werk is beïnvloed door Motorhead, Judas Priest en AC/DC. De groep bestaat sinds 2019 en is samengesteld uit ervaren en gedreven muzikanten.

BEHIND THE VEIL

Behind the Veil is de eerste song van de metalband met dezelfde naam. Zij begonnen te repeteren juist voor corona en hebben ondertussen alleen in de studio kunnen performen. Een jonge band maar met massa’s talent. Zanger Arne is ook actief in deathmetalband Malfested en vroeger bij Oath of Vengeance. Sofie was frontzangeres bij Sorry en Covernators. Jan de drummer was vroeger drummer bij For Sale. Dempsey, de leadgitarist is nog steeds actief bij Guilty As Charged en ArtFX. Impy, nu gitarist speelde vroeger drum bij Ironborn. Eind februari wordt hun tweede single Last One Standing uitgebracht.

De publieksprijs was voor Behind The Veil en de jury koos voor Cathubodua.

Zij staan op METALWORKSFEST op 12 maart in Kuurne samen met zes eerder aangekondigde bands.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More