Home Singles IDA MAE – Feel The World Turning

IDA MAE – Feel The World Turning

by R. Medea

Feel The World Turning is een track uit het in oktober te verschijnen album Thunder Above You. Ida Mae is niet zoals al wel eens verondersteld wordt, een zangeres maar wel het geesteskind van het echtpaar Chris Turpin en Stephanie Jean.

Zij worden hierin vergezeld door niet de minste in het muziekwereldje. Ethan Johns die tevens instond voor de mix, op drums en Nick Pini op bas. Johns die voornamelijk bekend is als producer werkte samen met grootheden zoals Ryan Adams, Paul McCartney, Tom Jones en Emmylou Harris om er maar een paar te noemen. Pini beroerde de bassnaren bij onder meer Tom Jones, Mary-Chapin Carpenter en Gilbert O’Sullivan. Het echtpaar wist bovendien een uiterst sterke live reputatie te verwerven als opener bij Willie Nelson, Marcus King, Blackberry Smoke, Greta Van Fleet en vele, vele anderen.

Ze ondernemen in november en december een kleine Europese toer waarbij België echter (voorlopig) niet wordt aangedaan. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen voor de derde langspeler van de band.

De eerste noot van Feel The World Turning doet voorwaar denken aan Take A Walk On The Wild Side maar heeft er verder niks maar dan ook niks mee te maken.

De eerste 55 seconden van het nummer zijn enkel gevuld met bas en de zang van afwisselend man en vrouw.
Je voelt de aanloop naar meer en bam seconde 55: magische samenzang, drums en een 20-tal seconden later een gitaartje om meteen weer terug te vallen op de sobere bas, de zanglijn en een drumbeat, een eenzaam keyboard akkoord niet te na gesproken (gemodelleerd op een Hohner Pianet). Weer nemen man en vrouw elk om beurt de zang voor hun rekening om daarna een mooie paringsdans met elkaar aan te gaan.

Prominent drumspel dat nergens storend wordt, keyboard toetsen, een af en aan gaand gitaartje en overal en altijd die pompende bas van Pini. En dat gaat zo vijf minuten en drieëntwintig seconden door. Het mocht langer zijn.
En de wereld draaide door.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More