Home Singles HYDROGEN SEA – Mycelium (Unday Records)

HYDROGEN SEA – Mycelium (Unday Records)

by Bart Verlent

Nog een paar weken wachten – tot 27 oktober om precies te zijn – en dan verschijnt het derde Hydrogen Sea-album Creature Comforts. Op deze nieuwe langspeler onderzoeken Birsen Uçcar en PJ Seaux wat ons kwetsbare wezens, fysiek en mentaal comfort biedt en ons een goed gevoel geeft. Voor deze plaat werkte het duo voor het eerst samen met Luuk Cox (Shameboy) als producer.

© Hydrogen Sea

Mycelium is de laatste single voor de release van het album en gaat over het psychedelische idee van eindeloze en allesomvattende onderlinge verbondenheid. De bijhorende video van de hand van Benoit Vangeel, zoomt dan weer in op het proces van verval en ontbinding van levende organismen. Een knipoog naar de cyclische aard van leven en dood, want elk einde is een nieuw begin.

Deze song begint vrij psychedelisch en sensueel, maar dat is eigenlijk een opbouw naar de dansbare vibe die er geleidelijk aan in kruipt. Want na een minuut krijgen we een zalige, catchy, groovy bas die het nummer naar een hoogtepunt sleept. Dit is geen stompzinnige danstrack, maar wel een knap opgebouwd nummer dat serieus op de dansbenen werkt. Verder is er nog een speciale vermelding voor het achtergrondkoor bestaande uit: Patricai Vanneste (Sohnarr), Annelies Van Dinter (Echo Beatty), Myrthe Luyten (Aletta, Astronaute) en Lotte Dodion.

Blijkbaar zitten er heel veel mensen te wachten op het derde Hydrogen Sea-album want het releaseconcert van 22 november in de Brusselse Ancienne Belgique is al uitverkocht. Dat is dan ook te begrijpen nadat we dit derde, prachtige voorsmaakje te horen kregen, waar we niet genoeg kunnen van krijgen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More