Home Singles HYDROGEN SEA – Candy (Unday Records)

HYDROGEN SEA – Candy (Unday Records)

by Bart Verlent

Twee jaar geleden bracht Hydrogen Sea, terug in duo, de intieme ep Symbiosis uit waarop Birsen Uçar en PJ Seaux vijf pareltjes van songs zetten die een ode zijn aan de natuur. Op die ep hoorden we vooral sobere arrangementen, op de nieuwe plaat mogen we terug een vollere sound verwachten.

© Hydrogen Sea

In het najaar verschijnt het derde Hydrogen Sea album dat werd ingeblikt met Luuk Cox (aka Shameboy) achter de knoppen. Candy is er het eerste voorproefje uit en dat klinkt veelbelovend. Het nummer klinkt vrij luchtig en fris, het is dan ook een ode aan de dingen die plezier en troost brengen in deze wereld.

Uçar klinkt weer zeemzoet en zingt met haar prachtige stem opnieuw de sterren van de hemel. De synths hebben een beetje een Oosterse ondertoon en geven het nummer een speelse twist. Fijn om vast te stellen dat Hydrogen Sea blijft vernieuwen en steeds uniek uit de hoek durft te komen. Het belooft voor de nieuwe plaat!

Hydrogen Sea geeft komende zondag een intiem voorproefje van het nieuwe album op het Live /s Live festival. Het albumreleaseconcert in de Ancienne Belgique is pas op 22 november ingepland.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More