Home Belgisch 30 jaar Zeverrock

30 jaar Zeverrock

by Hannelore Dieleman

Zeverrock, de fijnste festivalweide van Vlaanderen, bestaat 30 jaar en vindt jaarlijks plaats in Zevergem, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse De Pinte. De line-up bestaat ondertussen uit twee volwaardige festivaldagen. Dit jaar zijn 4 en 5 augustus de data om in jullie agenda te noteren.

Het wordt een onderdompeling in Belgisch talent want de 18 bands en dj’s die je aan het werk kan zien zijn merendeel van eigen bodem. Laat Merol dan niet Belgisch zijn, ze voelt wel een beetje zo, want deze zomer lijkt ze bijna overal aanwezig. En ook hier sluit ze het festivalweekend af op zaterdag, met Glints, de Antwerpse rapper met Britse tongval, in haar kielzog.

© Ann Cnockaert
© Bjorn Comhaire

Ook Humo’s Rock Rally en De Nieuwe Lichting zijn goed vertegenwoordigd met o.m. Meltheads, Isaac Roux en Hi High.

Op vrijdag brengen headliners Xink en Les Truttes ambiance op de weide en wordt de dag afgesloten met Sabrina’s Feestje op de dj-stage. Ze omschrijven zichzelf als “Het allerbeste feestje met middelmatige deejays, teveel confetti & belachelijk veel kostuumwissels! Gekdoenerij op foute knallers was nog nooit zo bevrijdend!” Dat belooft!

© Johan Vanparys

Dag 2 wordt afgesloten met de dj-set van Silver Sisters, het funky zijproject van de broers Coorevits, die we kennen als Compact Disk Dummies.

Voor de volledige line-up en tickets: website Zeverrock

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More