Home Singles HUMAN COLONIES – Wawwa (Shoredive Records)

HUMAN COLONIES – Wawwa (Shoredive Records)

by Bart Verlent

Het Italiaanse Human Colonies maakt al sinds 2013 muziek die een combinatie is van 90’s shoegazepop vermengd met een flink pak noise. Ze zijn tot nu toe niet internationaal doorgebroken maar met het album Kintsukuroi willen ze daar verandering in brengen. De plaat wordt namelijk ook verdeeld in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en natuurlijk in Italië.

© Human Colonies

Wawwa staat voor “we are who we are” en is de tweede single uit de nieuwe plaat. Het eerste voorproefje Air 909 was zenuwachtige shoegaze gedragen door een losgeslagen drumcomputer. De nieuwe track begint dan weer als een typische shoegaze-song. Door de energieke drum (weer die drumcomputer) en de ietwat zagerige stem van Giuseppe Mazzoni moeten we echter meer denken aan Dinosaur Jr. Dit is allesbehalve typische shoegaze en gaat veel breder dan het genre.

Wat ons betreft mag Human Colonies terug een echte drummer inschakelen en die drumcomputer buiten gooien. De sound en het nummer zelf zijn wel oké maar of ze hier potten mee gaan breken in het buitenland, daar vrezen we voor.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More