Home Singles HOTEL DU GLOBE – Strange Vision

HOTEL DU GLOBE – Strange Vision

by Ann Cnockaert

We keren terug naar de jaren 80 met de meest recente single Strange Visions van het Brusselse Hotel du Globe.


Zanger Pierre Melchior en bassist Frédéric Floss bundelden hun krachten in de vroege jaren 80 om Hotel du Globe te vormen. Eens ze aan hun professionele carrières begonnen, moesten ze hun repetities opgeven en daarmee de droom om van hun muziek te leven. Wat leidde tot het einde van Hotel du Globe. Tijdens de pandemie vonden de bandleden elkaar echter terug. Ze besloten hun gitaren opnieuw op te nemen en de band nieuw leven in te blazen.

De jonge, charismatische Louise trad toe tot de band en ze tekenden bij het label Glasstone in Bath, waarmee ze de ep Introspection uitbrachten.

Op die ep staat Strange Visions, een nostalgisch nummer dat doordrenkt is van metaforen en beelden van de ramp in Pripyat (Tsjernobyl). Het symboliseert de onomkeerbare schade die de mensheid aan de Aarde toebrengt. Hoewel het nummer nostalgisch is, is het tegelijk zeer actueel gezien de nucleaire dreiging die voortkomt uit de vele huidige conflicten en oorlogen.

Het lied ademt echt de sfeer van de jaren tachtig uit, en de beelden in de videoclip versterken de impact van het nummer. De strakke ritmesectie, de meeslepende gitaren en Louise’s dromerige zang nemen je mee terug naar de nostalgische tijden van weleer.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More