Home Singles HOT MASS – Astroturf

HOT MASS – Astroturf

by Ann Cnockaert

De Britten van Hot Mass kondigen hun tweede album Happy, Smiling And Living The Dream aan dat in oktober zal verschijnen. Met die aankondiging delen ze ook een clip voor het nummer Astroturf uit de nieuwe plaat.

Ze brachten hun debuutplaat Nervous Tensions uit in 2016, een plaat tot de rand gevuld met rauwe energie en jonge ideeën. In het kielzog hiervan begon Hot Mass aan succesvolle tours door het Verenigd Koninkrijk en Europa ter ondersteuning van bands als The Menzingers, Iron Chic, Toys that Kill en The Bouncing Souls.

Over Astroturf vertelt de band: “Het nummer belichaamt de punk-afgeleide sonische texturen waar we van houden, maar we wilden een eerbetoon brengen aan het vroege indierocktijdperk en de vrij zwevende gitaarpartijen die kenmerkend zijn voor het genre. Bands als Pixies en The Replacements zijn meesters in het maken van een melancholische song terwijl ze toch vrolijk zijn. We houden echt van die combinatie. Het nummer voelt aan als een mini-protest om trouw te blijven en te vieren wie je bent.”

Happy, smiling and Living the Dream wordt in de herfst van 2022 uitgebracht via Brassneck Records (UK), This Charming Man Records (EU/GER), Black Numbers (US).

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More