Home Singles HONEY – Bossa Dolce

HONEY – Bossa Dolce

by Bart Verlent

Honey is het nieuwe instrumentale project van gitarist Lukas Somers (Yong Yello, Otto Kintet, Catbug, Solak…), drummer Olivier Penu (Bandler Ching, Calicos, Maanpaard, Kel Assouf…) en bassist Gerben Brys (Ottla, Moonboat, Bram Weijters’ Crazy Men…). Het trio heeft de ambitie om met dit project hun groepsnaam Honey eer aan te doen door een zoetgevooisde, soepele sound te creëren die doet denken aan… je raadt het al: honing.

© Honey

Het trio nam in Studio Ledeberg een ep op onder begeleiding van geluidstechnicus Peter Desmedt. Ze werkten daarvoor samen met de bekende Amerikaanse Hammond-speler Jake Sherman die eerder werkte met Meshell Ndegeocello, Andrew Bird en Bilal, en jazzpianist Wout Gooris, die verantwoordelijk was voor zowel de piano- als de synthpartijen. Als eerste teaser van de ep wordt het nummer Bossa Dolce uitgebracht.

Alle nummers op de ep ontstonden uit spontane jams en vinden hun oorsprong in verschillende muziekstijlen zoals funk, soul, jazz en gospel. De band wordt beïnvloed door artiesten als Al Green, D’Angelo en Ahmad Jamal.

De single heeft een heerlijk soepele, funky en groovy sound. De ritmesectie legt een strakke en fluweelzachte basis die Lukas aanvult met pakkende gitaarlicks. Hammond-speler Sherman voegt af en toe een warm geluidsdeken toe aan het geheel.

Bossa Dolce is geen suf easy-listening-jazznummer, maar een intrigerende en verleidelijke track. Het nummer heeft een zwoele en boeiende sound die ons nieuwsgierig maakt naar meer.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More