Home Singles HOLY WAVE – Bog Song ( Suicide Squeeze Records / Konkurrent)

HOLY WAVE – Bog Song ( Suicide Squeeze Records / Konkurrent)

by Bart Verlent

Voor het zesde Holy Wave album Five Of Cups liet de band uit Austin zich inspireren door tarotkaarten. Tijdens een tarotlezing in de corona-pandemie trok zanger/gitarist Ryan Fuson de kaart van “de vijf bekers”, een kaart die over het algemeen geïnterpreteerd wordt als een somber stilstaan bij het verleden en een onvermogen om de positieve dingen in het heden te waarderen. Maar Fuson maakte zijn eigen interpretatie, dacht dat het gedaan was met de muziekwereld en dat hij klaar was om te stoppen met muziek maken. Maar het leven ging gewoon door en zie daar, op 4 augustus verschijnt de nieuwe plaat.

© Holy Wave

Bog Song is een dromerige, psychedelische track uit het nieuwe album. Fuson blikt terug op een uitstap in de bergen van Idaho. Hij maakte die uitstap samen met zijn vader die elandjagers begeleidde.

In het donker keek Fuson uit over het landschap waarin af en toe een auto opdook waarvan hij zich van afvroeg waar die heen ging. Hij zag ook elanden waarvan Ryan zich afvroeg of die hetzelfde dachten als hijzelf. Redelijk psychedelisch dus…

Bog Song is opnieuw een typische laidback, Holy Wave compositie met dromerige arrangementen die Ryan liefelijk heeft ingezongen. Niks spectaculairs, maar wel een sfeervolle track waarop je perfect kan wegdromen.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More