Home Belgisch HOETELAER – Wilde Paarden

HOETELAER – Wilde Paarden

by Jochen Sansen

Hoetelaer is een nieuw collectief ontstaan uit de hersenspinsels van Remko Van Damme. Samen met zijn broer Deben en toetsenist Werner Huysman trok hij de Flying Boat studio van Deben in om zijn debuutnummer op te nemen. We maken met zijn eerste single Wilde Paarden kennis met een veelbelovende nieuwe waarde in het kleinkunstlandschap.

© Hoetelaer

Het nummer start met een mysterieuze synthesizer die meteen ook de duistere sfeer van het lied schept. Vervolgens zet Remko de melancholische zanglijn in. Voor deze tekst willen we Hoetelaer toch graag loven. Ze is poëtisch zo sterk dat ze zelfs zonder muziek overeind blijft. De cryptische en archaïsche schrijfvorm en de manier waarop Hoetelaer ze brengt zorgen voor een zeer sterk kleinkunstnummer dat doet denken aan de gloriejaren van Boudewijn de Groot.

Dat er ook goed nagedacht is over het gebruikte instrumentarium hoor je meteen. Vaak zien we dat de woorden naar de achtergrond verdwijnen bij dergelijke nummers. Dat is bij deze song niet het geval. Deben en Werner slagen erin een gebalanceerd geluidslandschap rond de zanglijnen te creëren die de boodschap nog meer kracht geven. Met het gebruik van onder meer de theremin en diverse synthesizers horen we mysterieuze klanken die de sound van Hoetelaer herkenbaar en uniek maken.

Wilde Paarden is een debuut dat we kunnen smaken. Gelukkig zien we via de sociale media van Hoetelaer dat ze naarstig werken aan opvolgers. Wij hunkeren alvast naar meer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More