Home Belgisch HIPPOTRAKTOR – Renegade (Pelagic Records)

HIPPOTRAKTOR – Renegade (Pelagic Records)

by Carl Van Steenbrugge

De Mechelse vijfling HIPPOTRAKTOR lost hun nieuwste nummer Renegade van het op 7 juni te verschijnen album Stasis. Na een personeelswijziging eerder deze maand met het afscheid van Sander Rom (L’Itch) werd een geslaagde vervanger gevonden in de vorm van Kristof Du Jardin (MANKIND).

© Sam Coussens

Kristof kreeg recent zijn live doop op het podium van Headbanger’s Ball in Izegem en deed dat voortreffelijk. Het voortbestaan van de band komt totaal niet in gevaar. Het project dat ooit startte als een trio met enkel instrumentale nummers is sedert Meridian een geheel eigen pad ingeslagen.

Internationaal worden ze steeds vergeleken met bands als Meshuggah en Gojira, maar wij vinden dat onze Belgische trots nog veel meer is dan dat. Want naast het typisch meedogenloos polyritmische gebeuk en het kolossaal atmosferisch gewicht van deze bands, combineert HIPPOTRAKTOR toch nog veel meer lagen in hun muziek. En zo is het boek veel meer dan de som van de afzonderlijke hoofdstukken. Logisch eigenlijk, want enkel HIPPOTRAKTOR heeft zo’n verteller als de formidabele songwriter die Chiaran Verheyden is.

In Renegade verklaart een anonieme antagonist de oorlog aan de verraderlijke Silver Tongues, stemmen van hebzucht en corruptie die zich een weg baanden naar het oor van het volk. Met golven van hoop en wanhoop, meesterlijk georkestreerd als momenten van muzikale rust en diepgewortelde, verpletterende breakdowns, vertegenwoordigt Renegade een boeiend nieuw hoofdstuk in het Stasis-epos. Het voortdurende verhaal dat het fragiele traject van de menselijke natuur in een tijdperk van toenemende ongelijkheid en ongecontroleerde hebzucht beschrijft.

Je kan HIPPOTRAKTOR live aan het werk zien op:

25/05 – PoPallure, Nazareth
07/07 – AB albumvoorstelling met Cobra The Impaler
09/08 – Alcatraz, Kortrijk
24-25/08 – Pelagic Fest, Maastricht

FacebookInstagramYoutubeSpotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More