Home Singles HIMSHE – Naked Shoulders

HIMSHE – Naked Shoulders

by Nel Mertens

Drie mannen, twee vrouwen en een flinke dosis eigenzinnig talent in elk van hen. Mishi Erine (zang en synths), Simon Ramon (gitaar), Stephan Van Meirhaeghe (bas), Dries Nauwynck (drums) en Naomi Sijmons (Reena Riot, zang, synths, percussie) brachten als Himshe in maart 2020 hun debuutep Stay uit. Maart 2020 dus… geen pretje om promo te voeren als zowat de hele wereld op slot gaat.

Maar de creatiedrang bleef desondanks groter dan de knaldrang, want ze laten weten dat ze ondertussen aan nieuw werk bezig zijn en lieten net de videoclip bij het nummer Naked Shoulders op de wereld los. Een nummer over verleiding, waar gevaar in schuilt. En zo klinkt het ook. De zwoele stem van Mischi Erine en de dof diepe baslijn, gaat mee op in de onrust en urgentie die zich via haakse ritmes opdringt in het nummer. Electropop die enige rockinvloed niet schuwt, met wel erg filmische nummers.

De band die bij David Lynch inspiratie vindt voor al hun creaties, liet die invloed dus ook doorsijpelen in de clip over de zeven hoofdzonden, met Henry in de hoofdrol: een uitgeputte man die worstelt met het onvermogen om zijn duistere verlangens te uiten. Een jongedame doet er alles aan om Henry uit zijn impasse te halen…

“Wat was het geweldig om met zo’n professionele crew toppers te mogen werken. Eerst kwamen we in contact met Patrícia Lopes, we zeiden dat we een David Lynch-achtige sfeer wilden, unieke verlichting en een humeurige sfeer met surrealistische elementen. Haar manier van werken paste bij onze ideeën. We hadden dus direct een match.
Patrícia stelde ons voor aan Jasper Vrancken, in de overtuiging dat hij de juiste persoon was om een ​​verhaal over alledaagsheid met een bizarre twist te brengen. Hij ontwikkelde het perfecte scenario voor Naked Shoulders dat paste bij onze ideeën en hij haalde Mattieu Sys aan boord, wat een winnende zet bleek te zijn.

Jasper vroeg om alles uit de hand te fotograferen. Deze ‘vuile’ look van fotograferen uit de hand, het hoge contrast dat ze creëerde met licht en het effect van gecombineerde vintage lenzen resulteerde in een magisch-realistische stijl die elementen van Lynch vermengt met de verschillende bizarre wendingen van Jaspers script, en dat was precies wat we zochten”, leggen ze uit.

(Her)lees hier een livereview en onze review van het debuutalbum Stay.

Website Facebook Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More