Home Singles HIIGO – Dichterbij

HIIGO – Dichterbij

by Felix Sandon

Een jaar geleden leerden we de sympathieke noorderburen van Hiigo kennen met hun eerste single Laat Me Los. Het nummer had iets musical-achtigs of cabaretesk en bouwde langzaam op naar een climax van jewelste, met cello’s, violen en een zeskoppig koor. Opvolger Dichterbij klinkt heel anders: de klaterende gitaar die warme herinneringen oproept aan De Mens en het opgewekte ritme zuigen je meteen het lied in.

Dichterbij is een ode aan liefde die langzaam ontluikt, aan iemand op afstand leren kennen en steeds dichter naar elkaar toe groeien. Dat verhaal schetst het vijftal met frisse observaties als “In het donker zie ik niks dan wie er voor me staat / en meer hoef ik vanavond niet te zien”, die gelukkig talrijker zijn dan iets minder frisse observaties als “Hoe je naar me kijkt/ is het als tijd niet meer verstrijkt.”

En dan breekt het lied toch open in een krachtige climax die de vertelling helemaal afmaakt en zo uit een film of musical geknipt lijkt. De jongens van Hiigo beloven een album voor begin 2023, maar misschien moeten ze zelfs verder denken en er meteen een hele theatervoorstelling aan koppelen. Wij zitten alvast op de eerste rij.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More