Home Singles HIIGO – Laat Me Los

HIIGO – Laat Me Los

by Felix Sandon

Bij Luminous Dash zetten we vooral de Belgische muziekwereld in de kijker, maar af en toe gluren we eens over de landsgrenzen. Ook naar Nederland, zeker als onze noorderburen met een klassevol nummer in het Nederlands voor de dag komen. Laat Me Los, zo heet de eerste single van Hiigo. Achter de surrealistische hoes gaat een lied schuil over balanceren op de rand van de wanhoop en langzaamaan verzuipen.

Met de zorgvuldige manier waarop de zanger “Ik verzuip me in de lengte van de dagen” zingt, de verhalende aanpak en de subtiele instrumentatie krijgt het nummer iets musical-achtigs of cabaretesk. Hier en daar roept het herinneringen op aan Bram Vermeulens legendarische verdrietverdrinker Rode Wijn. Zo klassevol wordt Laat Me Los echter net niet. Daarvoor zijn regels als “Als je vasthoudt maak ik alles langzaamaan kapot / Want in mijn hoofd is alles al kapot” net niet subtiel genoeg en is het geheel wat te lang uitgesponnen.

Net wanneer je denkt dat het nummer stilaan indommelt, breekt Laat Me Los volledig open. Met een arsenaal aan cello’s en violen en een zeskoppig koor serveert Hiigo ons een climax van jewelste. Als bij een film waarvan je het einde niet zag aankomen, wil je Laat Me Los dan ook meteen opnieuw beluisteren.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More