Home Belgisch HECLA – Sleep Of Apples

HECLA – Sleep Of Apples

by Felix Sandon

Een gedicht als tekst gebruiken voor een lied: we zien het niet vaak, maar het levert wel soms verrassende resultaten op. Absynthe Minded deed het met Envoi van Hugo Claus, terwijl Leonard Cohen aan de slag ging met het werk van de Spaanse dichter Federico García Lorca om Take This Waltz te maken.

Nu neemt de jonge singer-songwriter Hecla een gedicht van diezelfde Lorca onder handen om zijn eerste single op te bouwen.

“Quiero dormir el sueño de las manzanas,” zo klinkt dat in het Spaans. Hecla maakt er “I want to sleep the sleep of apples / Far from the murmur of towns” van. Behoorlijk surrealistisch inderdaad, maar wel een tot de verbeelding sprekend beeld. Het is het begin van een stroom aan dromerige metaforen, die we weerspiegeld zien in de fascinerende videoclip van regisseur Jeronimo Sarmiento met glansrollen voor een slak en een mier.

Hecla’s vertellende manier van zingen en zijn gitaarspel die herinneringen oproepen aan de eerder genoemde Leonard Cohen ten tijde van zijn legendarische eerste plaat, hebben een behoorlijk hypnotiserend effect op de luisteraar. Twee wendingen zorgen ervoor dat het lied nergens saai wordt: wanneer de zanger plots “I want you to tell my friends, it’s only sleeping” zingt, en ook het fascinerende slot waarin we in galop de toekomst tegemoet gaan.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More