Home Singles HAZE – Fool The World (Off White House Records)

HAZE – Fool The World (Off White House Records)

by Bart Verlent

Eind vorig jaar kregen we het nieuws dat Mirabelle van de Put, na jaren te bassen bij bands zoals Barbie Bangkok, Nightwitches, Louie Louie, Crites en ERIIS besliste om uit haar comfortzone te stappen en iets nieuws te proberen. Het werd een nieuw project dat de naam Haze kreeg.

© Haze

Mirabelle wilde een groep oprichten maar het coronavirus stak daar een stokje voor. Daarom speelde van de Put alle instrumenten zelf in op haar naamloze debuut. Alleen enkele aanvullende gitaar partijen werden door Miguel Moors ingespeeld. Het eindresultaat is een pakkende sfeervolle plaat.

Helaas kon Haze het album enkel nog maar via livestream voorstellen en nog niet voor een live publiek. Vandaar de keuze om nog een single uit te brengen van deze fantastische plaat. De keuze viel daarbij op het donkere, dromerige Fool The World.

Mirabelle legt haar zwoele stem op een mysterieuze track waarvan we vanaf de eerste noot al zot zijn. De donkere bas zet de juiste stemming waarna er een subtiele drum invalt. De gitaar laat enkele sombere klanken horen, pas op het einde gaat ze volledig in overdrive.

Een zalig nummer waarmee Haze iedereen zal overtuigen die nog overtuigd moest worden.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More