Home Singles HAZE – Chromosome (Off White House)

HAZE – Chromosome (Off White House)

by Nel Mertens

2020 begon voor de Gentse Mirabelle Van de Put met het doel een band op te richten, te gaan opnemen en shows te spelen. Maar dat draaide even anders uit. Wachten tot de wereld weer ‘normaal’ draaide, leek haar geen plan. En de lockdowns schonken haar precies wat ze nodig had: de tijd om te kunnen creëren. Na een muzikaal leven als bassiste en achtergrondzangeres bij bands als Nightwitches, Barbie Bangkok, Buffoon, Louie Louie, Crites en ERIIS, zag haar eigen, nieuwe project Haze het licht.

Ondertussen laat ze met Chromosome haar derde single uit haar onlangs verschenen album opnieuw klinken, nu ook voorzien van een videoclip die gaat over het vastzitten in oude gewoonten. Omdat het een surrealistisch, geïsoleerd en traag jaar was, iets waar meer mensen wellicht tegen aan gebotst zijn.
“Inside the bubble that you call your home, is a trap you can not see.“ Ook al is de tekst geschreven vóór het uitbreken van de pandemie, is hij ook binnen deze context relevant.
Een sensueel zwoele track, die een donker kantje meedraagt in het gitaarwerk, terwijl Mirabelles stem er de satijnen woorden elegant tussen neer vleit. Portishead en PJ Harvey ontmoeten elkaar in de muzikale ziel van deze Gentse!

De single is verschenen met een speciale editie van het titelloze debuutalbum van Haze op cassette. Volledig thuis opgenomen, alleen op haar kamer en aangevuld met enkele gitaarpartijen door Miguel Moors (Blackup). De tape is voorzien van een collage door Mirabelle Van de Put zelf, want naast een bijzondere muzikante, schuilt er ook een grafische kunstenares in deze dame.

(Her)lees hier ons review over het album van Haze.

Facebook / Bandcamp / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More