Home Singles BRIK TU-TOK – Cheap Trip (Rotkat Records)

BRIK TU-TOK – Cheap Trip (Rotkat Records)

by Björn Comhaire

Ze zeggen dat, als je binnen geraakt in ’the giggle gallery’, je er niet meer uit weg kan. Of dat waar is, dat weten we niet want wij zijn er nooit geweest. Dat het een plek is waar het fijn toeven is, dat hebben we wel al gehoord…
Als je je begint af te vragen of het niet dringend tijd wordt om ons medicatie wat te finetunen, dan kunnen we je geruststellen. The Giggle Gallery is een plaats in de hoofden van Brik Tu-Tokkers Linde Carrijn en Maxim Storms en het is ook de titel van hun nieuwe album dat binnenkort verschijnt.

Cheap Trip is de derde single uit dat album en het is weer Brik Tu-Tok grand cru. De videoclip begint met een sirenenzang die ons tracht te verleiden om binnen te treden in The Giggle Gallery waarna Cheap Trip pas echt begint. Op de single is die intro trouwens weggelaten.

Eens Cheap Trip van start gaat, voel je dat de sfeer, zoals wel vaker in het Brik Tu-Tok universum, niet helemaal goed zit. Storms klinkt terneergeslagen en geïsoleerd en heeft wel wat van het intrieste personage dat Frank Focketyn speelde in de klassieker De Laatste Dag van In De Gloria. Carrijn vertolkt de stem in Storms hoofd en voedt ons vermoeden dat enige paranoia aan de orde is. In de videoclip zien we ondertussen taferelen die dan weer doen denken aan Bevergem. Vooral wanneer het duo hevig in de weer is met het vullen van halve perziken uit blik, met tonijnsalade. Grappig en pijnlijk tegelijk.

Kleine, bleke mensen die moeite hebben om hun plaats te vinden in een maatschappij waarin grootsheid en “gezien worden” het enige streven lijken te zijn. The Giggle Gallery als veilige have waar je gewoon jezelf mag zijn. Daar gaat het volgens ons allemaal over. Of dat denken we toch, want bij Brik Tu-Tok weet je het eigenlijk nooit helemaal zeker.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More