Home Singles HAVIKS NEST & HANS WITTE – Bride °1

HAVIKS NEST & HANS WITTE – Bride °1

by Nel Mertens

De nieuwe song die de Gentse Haviks Nest releaset is er eentje waarvan hij de akoestische gitaar, drums, bas en zang in 2019 reeds live inspeelde. Het is pas nu dat hij de track finaliseerde met een videoclip in echte coöperatie (wat de lading toch nog meer dekt dan ‘samenwerking’) met kunstenaar Hans Witte.

De basis voor de clip is een tekening van Hans Witte, die de boodschap van Pure Liefde uitdraagt. En toch kreeg deze pure liefde een nummertje, want de track werd Bride °1 getiteld. Nummer 1 in de rij van bruid nummer hoeveel? Of gewoon de bruid als nummer één in hun leven? Eén ding is zeker: ze omarmen hun gedeelde bruid met warmte en speelse psychedelica, zowel in klank als beeld. Een liefdestrip.

Vanuit zijn eclectische geest hanteert Witte een psychedelische stijl, die hij voor 100 % onder controle heeft. Zijn tekenstijl kan je beschrijven als ‘maximum power’!  De basis is opgebouwd vanuit verschillende dimensies. Het lijkt net of hij de fictieve fysica die Haviks Nest schrijft, visueel kan uitbeelden. In zwart/wit, met potlood op papier.
Haviks Nest kleurde ze in met video en maakte er een mooi geheel van door er één van zijn tracks (Honeybride) onder te monteren. De titel van Wittes tekening is Bride, de honing werd er aan toegevoegd door het audiovisuele creatieve brein van Haviks Nest.

Het begin van een nauwe samenwerking van twee creatieve geesten die elkaar gevonden hebben vanuit de passie voor hun werk!

Facebook Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More