Home Belgisch HATCHLING – Holly (Eigen Beheer).

HATCHLING – Holly (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Een dikke vijf jaar geleden liet Hatchling (het muzikale alter ego van Simon  Mahieu) met de Other-ep voor het eerst van zich horen. Dark pop werd toen gezegd. Een paar optredens en vooral vele jaren later is Hatchling er opnieuw met een nieuwe song die de voorloper is van een nieuwe ep (Alpha) en die op 30 juni in de Kinky Star in Gent zal worden voorgesteld.

Holly is de naam van de single, en volgens Simon een hommage aan science-fiction B-films en een studie rond emotionele dissociatie en keuzevrijheid. Vreemde combinatie, maar daar gaat het hem niet om, wel dat Holly onweerstaanbare synthpop is.

Ja, de song is schatplichtig aan de eighties (alle synthpop is dat sowieso), maar de catchy tune deed ons wat denken aan wat Welle:Erdball doet, en je mag er van ons part ook nog wat Duran Duran bovenop gooien. Modern Talking op lsd of zoiets, maar wel verdomd goed. Als de rest van de ep even goed is dan wordt dit ongetwijfeld een release die veel de repeatknop zal zien.

Copyright foto: Cooman.

Facebook

Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More