Home Singles HANNAH FRANCES – Browyn (Ruination Record Co.)

HANNAH FRANCES – Browyn (Ruination Record Co.)

by Bart Verlent

Hannah Francis werd als kind sterk beïnvloed door haar moeder die een professionele pianiste en muzieklerares was. Het motiveerde Hannah om vanaf haar vijfde dans-, piano-, trompet- en zanglessen te volgen. Later speelde ze bij verschillende bands en volgde ze de kunstacademie en songwritingcursusen. Na haar 19de begon ze aan een solocarrière en in 2017 debuteerde ze met het prachtige album Lady waar ze de invloed van Joni Mitchell en Nick Drake niet onder stoelen of banken stak en zichzelf begeleidde op akoestische gitaar met de typische folky fingerpicking stijl.

© Hannah Frances

Op 1 maart verschijnt Frances’ vijfde album Keeper Of The Shepard. Voor de Amerikaanse singer-songwriter voelt deze plaat aan als een wedergeboorte in elke zin van het woord. Op de eerste single Browyn herkennen we nog steeds het voortreffelijk gitaarspel en Hannah’s heel flexibele zang. De melodie is rijker dan voorheen en de arrangementen speels. Er zijn veel gelijkenissen met de prachtige composities van ons eigenste Rosa Butsi.

Het is van 2021 geleden dat Frances nog iets nieuws afleverde maar als we mogen uitgaan van deze single, dan heeft dat lange wachten mooie vruchten opgeleverd.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More