Home Belgisch HANDKERCHIEF – They Drive By Night (Eigen Beheer)

HANDKERCHIEF – They Drive By Night (Eigen Beheer)

by Björn Comhaire

Wat gebeurt er als The Wolfbanes en Tom Waits samen een kind maken? Dan krijg je nageslacht dat klinkt als Handkerchief. Zeebonkenmuziek met gitaar, trekzak en blazer en vooral met een peperkoeken hart.

Het melancholische They Drive By Night gaat over afscheid nemen na een avondje stappen, al krijgt het uiteraard een diepere betekenis in de huidige context. De ideale soundtrack bij een bruine kroeg in de Antwerpse haven om 4 uur ’s ochtends. De cafébazin die de laatste glazen van de toog ruimt samen met de wat zielige dronkenlap. Uitgezakt op zijn vaste kruk voelt hij zich hier meer thuis dan in zijn domicilie. Het langzaam voortschrijden van de tijd. De treurnis van ons alledaagse, futiele bestaan. Neen, vrolijk worden we er niet van, maar mooi is het wel.

De single They Drive By Night gaat het album Mutiny Ballads & Fishguarding Songs vooraf dat in oktober zal verschijnen en dat, zoals de titel laat vermoeden, voort gaat op het elan van vorig werk van dit Antwerpse muzikale collectief.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More