Home Singles HANDKERCHIEF – Big City Blues (Starman Records)

HANDKERCHIEF – Big City Blues (Starman Records)

by Bart Verlent

De muziek van Handkerchief (tot nu toe) kunnen we een combinatie noemen van een donkere, doorleefde Tom Waits vibe met een Balkan gipsy randje. Het vijfde album Big City Blues dat op 27 september verschijnt, zou echter wel eens volledig anders kunnen klinken. Zoals de titel laat vermoeden speelt de grootstad een centrale rol op deze plaat. Met als resultaat dat we een wat harder rockende sound krijgen, met meer gitaren, maar nog steeds met die bluesy feel, een stomende blazerssectie en de korrelige, doorleefde stem van Christof Annaert.

© Handkerchief

Als eerste teaser van dit album krijgen we het titelnummer en dat ruikt naar de glamrock van T-Rex. Lekkere gitaren met veel fuzz krijgen de hoofdrol terwijl de ritmesectie super gedreven klinkt, de blazers af en toe hun ding doen en Annaert met veel overtuiging en een coole vibe zijn tekst brengt. Het nummer eindigt super zalig met een chaotisch climax.

We zijn benieuwd of de band op alle nieuwe songs van de plaat zo furieus tekeer zal gaan. Dit lekker voorproefje smaakt alvast naar veel meer.

Op zaterdag 22 juni staat Handkerchief in Kaleidoscoop in Mortsel.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More