Home Singles HAND HABITS – 4Th Of July (Saddle Creek)

HAND HABITS – 4Th Of July (Saddle Creek)

by Bart Verlent

Hand Habits is het soloproject van Meg Duffy die ook (en misschien vooral) bekend is al studiomuzikante en te horen is op platen van The War On Drugs, Weyes Blood en William Tyler. Ook maakt Duffy deel uit van Kevin Morby’s live band. In 2012 startte ze haar soloproject op waarmee ze sfeervolle indiefolk brengt.

(c) Hand Habits

Haar vorige album Placeholder werd opgenomen in Justin Vernons April Bast studio met producer Brad Cook en had dan ook een Bon Iver-geluid. Voor haar nieuwe ep Dirt, die 19 februari verschijnt, werkte Duffy samen met Sasami Ashworth (Sasami) en Kyle Thomas (King Tuff) die beiden meespelen op de ep en instonden voor de productie.

4th Of July is de eerste teaser uit Dirt en heeft een iets ander geluid dan het vorige Hand Habits werk. De dromerige indiefolk is gebleven maar we krijgen hier en daar wat americana gitaarlicks die goed passen in deze song. Meg Duffy’s dromerige stem blijft ons ook op deze fijne track enorm raken.

Op de te verschijnen ep zullen maar drie nummers staan. Met zo’n mooie single als deze 4th Of July zijn we zeer benieuwd of de andere songs op de ep ook zo intens mooi zijn.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More