Home Belgisch H A S T – Photonic (Solidude Records)

H A S T – Photonic (Solidude Records)

by Björn Comhaire

Als een stoomtrein die uit de verte komt aangedenderd, verschijnen de eerste energieke tonen van Photonic, de nieuwe van H A S T. Elias Devoldere (drum) en Cyrille Obermüller (contrabas) doen het aanvankelijk nog met z’n tweetjes maar al snel worden de contouren van een melodie zichtbaar wanneer de altsax van Rob Banken in tandem met de gitaar van Roeland Celis en Artan Buleshkaj de ritmesectie vervoegen.

Een bom uitgepuurde H A S T-energie ontploft na pakweg anderhalve minuut als de distortionpedaal stevig wordt ingedrukt. De gitaren laten elke schroom achter zich en slaan stevig om zich heen. Headbangen op noisy jazzrock, op smaak gebracht met pikante ingrediënten uit het improvisatiekabinet waar Banken en zijn kornuiten de plattegrond van tekenden, en voila, je hebt het recept van alweer een geweldig H A S T-nummer.

Photonic is de tweede single uit Ubi Sunt, de nieuwe 10″ ep die op 5 februari verschijnt. Opname, productie en mix waren in handen van Koen Gisen, voor de mastering klopte de band aan bij Karel De Backer.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More